Vasárnap, 2018-02-18, 02.24
Vegyeslap
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Blogok, idézetek [38]
Regisztrálj és oszd meg blogodat, idézetedet.
Vicces képek [9]
Regisztrálj és oszd meg vicces képeidet.
Körkérdésünk
Szerinted előnyünkre, vagy hátrányunkra válik majd a mesterséges intelligencia?
Összes válasz: 4
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2017 » Május » 29 » Az 5 elveszett találmány.
11.18
Az 5 elveszett találmány.

5 elveszett találmány

Itt az 5 elveszett találmány amely jelentősen megváltoztatta volna a mai technikákat. Ijen például a nukleáris robbanásnak ellenálló szuperanyag, a világ legmodernebb tömörítési algoritmusa, stb...
Az anyag, mely képes ellenállni egy nukleáris csapásnak is
Egy amatőr kémikus találta fel 1980-ban a Starlite nevű anyagot azzal a céllal, hogy kifejlesszen egy rendkívül ellenálló anyagot. A Starlite állítólag olyan erős anyagszerkezettel rendelkezett, hogy képes volr kibírni egy nukleáris robbanást annélkül hogy megolvadt vagy komolyabban roncsolódott volna. Persze sokan nem hittek a kémikusnak, és azt hitték, csak blöfföl és így akar hírnevet szerezni magának. Maurice azonban nem csak a vakvilágba beszélt. Egy látványos kísérletben demonstrálta találmányát. Egy kísérletben 10.000 Celsius fokos lézerekkel bombázták az anyagot, mely körülbelül 3-szor olyan magas, mint a gyémánt olvadási pontja. A Starlite természetesen állta a sarat, és meg sem kottyant neki a behatás. Azonban Maurice túlságosan félt, és rendkívül óvatos volt. Még az általa készített anyagmintákat sem adta oda senkinek, és mindig rajtuk tartotta a szemét. 2011 májusában bekövetkezett halála lezárta a történetet, és soha nem került forgalomba vagy hétköznapi felhasználásra az anyag. Állítólag az anyag pontos összetételét csak családjának árulta el. 
Az üzemanyag elpárologtatás elvén működő motor
Létezett egy olyan masina, melyet ma el sem hinnénk, hogy valaha is működhetett. Egy amerikai feltalálóhoz volt köthető, akit Tom Ogle-nek hívtak. A feltaláló 1977-ben bemutatott egy olyan szerkezetet, mely mely

képes volt több mint 100 mérföld/gallon - vagyis 42,5 kilométer/liter - utazási teljesítményt kihozni egy öttonnás Ford teherkocsiból. Ogle később 1981-ben titokzatos körülmények között elhunyt. Egyik autójában találtak rá. A vizsgálatok szerint alkohol és drogok okozták a halálát, holott soha életében nem ivott, de még csak drogot sem fogyasztott. Ami még ennél is elgondolkodtatóbb, hogy halála előtt egy évvel egy rejtélyes ismeretlen megpróbálta lelőni…
Kronovizor
Pellegrino Ernetti egy római katolikus pap volt, és egyben az egyik leghíresebb ördögűző akkoriban Velencében.

1950-ben Ernetti váratlanul azt állította, hogy feltalált egy különös masinát, melyet Kronovizornak nevezett el.

A gépezet lehetővé tette, hogy belelássanak vele a múltba. Maga a kronovizor egy kabin volt, melynek belseje tele volt különféle kapcsolókkal, fogantyúkkal. A szerkezet a múlt elektromagnetikus sugárzását volt képes dekódolni, ez volt a működési elve.

Ernetti állítása szerint képes volt Krisztus idejébe visszautazni, és lefotózni Jézus keresztre feszítésének pillanatát. Később Ernetti halála után a Vatikán nem hagyhatta, hogy a kronovizornak csak egyetlen darabja is fennmaradjon, és mindet megsemmisítette, a tervrajzokat, műszaki leírásokat pedig elégette. Állítólag mindezt azért tették, mert a koronovizorban valami olyasmit láttak Krisztus keresztre feszítése kapcsán, mely alapjaiban döngölné a földbe az egyházat…
Tesla halálsugár
Tesla halálsugara, ha megvalósul, akkor a valaha létező legpusztítóbb fegyverré vált volna a Földön. A legendás és nagyon titokzatos feltaláló életének végén fejlesztette ki a Nikola Tesla halálsugarat, amely megismertetéséhez sajtókonferenciát is összehívott.

Azt állította, hogy "olyan hatalmas energiával rendelkezik, hogy a védekező ország határától 200 mérföldre is képes elpusztítani 10 ezer ellenséges repülőt, és a hadseregeket." A halálsugár a mai elképzelések szerint valamiféle részecske-vagy plazmafegyver lett volna, biztosat azonban senki sem tud róla, mert a hozzá kapcsolható szakmai dokumentáció, és Tesla feljegyzései elvesztek.

Tesla elgondolása az volt, hogy mivel a föld vezeti az elektromosságot, a földgolyó sok tekintetben éppen úgy viselkedik, mint egy kis fémgömb. A töltetlen fémgömb szabad töltései különféle módusú rezgésekre képesek. A nagyhatalmak megpróbálták maguknak megkaparintani maguknak a fegyvert, azonban Tesla rájött, ha ez rossz kezekbe kerül, világégést okozhat, így a tervrajzokat megsemmisítette, és nem volt hajlandó több információt mondani a szerkezetről soha többé.
Gigantikus adattömörítés
Egy holland informatikus, egy bizonyos Romke Jan Bernhard Sloot az 1990-es években azt állította, hogy sikerült egy olyan programot és tömörítési algoritmust írnia, melynek segítségével egész filmeket lehet betömöríteni mindössze 8 kilobájtba.

Ez a számok nyelvén annyit takart, hogy egy több gigás filmet le lehetett redukálni az eljárással 8 kb méretre, ami óriási tömörítési arány. A világ azonban nem tündérmese: váratlanul, alig két nappal azelőtt, hogy elkészült volna a tömörítési mechanizmus teljes és végleges forráskódja, Sloot-ot holtan találták kertjében. A boncolási jegyzőkönyv szerint szívinfarktus végzett vele.

A tömörítési algoritmusát sohasem mutatták be, valamint a chip, melyet a demonstráció keretében használt, szintén rejtélyes körülmények között elveszett.

Kategória: Blogok, idézetek | Megtekintések száma: 117 | Hozzáadta:: Laci | Címkék (kulcsszavak): Idézetek, Az 5 elveszett találmány, blogok | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2017  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2018uCoz